loopfietsennl
Onze service
 • Voor 23:00u besteld, donderdag in huis!
 • Gratis verzenden va. 19,95
 • Gratis retourneren
 • 100 dagen op zicht
 • Kies uw afleverdatum
 • Volledige garantie
 • Eigen magazijn en voorraad
 • Tel. 0541-228004
Betaalmethoden
Loopfiets met naam

Houten loopfiets online bestellen

Een houten loopfiets voor je peuter? Lekker rond racen op een houten loopfiets is wel heel erg leuk. Ineens is je kind mobiel en super snel. Een houten loopfiets is duurzaam, gaat niet snel stuk en er is een loopfiets van hout verkrijgbaar met 2, 3 of met 4 wielen. De loopfietsjes met 3 en 4 wielen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. De modellen met 2 wielen zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Bestel eenvoudig je houten loopfiets bij de grootste loopfietsshop van Nederland.

Alle Modellen
Welke houten loopfiets is geschikt voor mijn kind?
Loopfiets 1 jaar
 • Verschillende modellen
 • Stabiel, stevig en veilig
 • Jongens en meisjes kleuren

Bekijken
Loopfiets 2 jaar
 • Tweewielers in verschillende kleuren
 • Stimuleert het evenwichtsgevoel
 • In meerdere kleuren

Bekijken
Bakfietsen
 • Vanaf 1 jaar
 • Met houten bak
 • Jongens en meisjes kleuren

Bekijken
Loopfiets met naam
 • Kinbeschermer, stuurtas of sticker
 • Kies je eigen naam
 • Uniek en bijzonder

Bekijken

Verschillende uitvoeringen
Zo zijn er houten bakfietsjes, choppers en modellen met luchtbanden of schuimbanden. Daarnaast zijn er houten loopfiets modellen met leuke decoraties. Wij bieden een zeer ruime keuze, van bekende merken tot thema's.

Een houten loopfiets is bijzonder goed voor het evenwicht van je kind. Je kindje leert op een natuurlijke en leuke manier balanceren, waardoor later op een gewone kinderfiets geen zijwieltjes meer nodig zijn. Daarbij geeft een houten loopfiets je kind veel zelfvertrouwen, omdat het ineens zelf mee kan op langere wandelingen.

Duurzaam

Ook is een houten loopfietsje een duurzaam product. Alle houten loopfietsen worden gemaakt met hout met een FSC keurmerk, dat wil zeggen dat het hout voortkomt uit verantwoord bosbeheer. Het is tevens een product dat niet snel kapot te krijgen is. Ze gaan meerdere rondes mee.

Een loopfiets is er in verschillende soorten hout. Er zijn zeer stijlvolle design modellen welke zijn gemaakt van licht essenhout. Dit ziet er niet alleen mooi uit, essenhout is ook heel sterk en zeer hard. Hierdoor zal het niet snel gaan splinteren wanneer de houten loopfiets valt. De Wishbone Bike, en de meeste andere loopfietsen, zijn van berkenhout, ook een lichte en sterke houtsoort. Berkenhout is net als essenhout splijt vast en kan bijzonder goed tegen splinteren. Tenslotte zijn er modellen gemaakt van hout van rubberbomen.

Kenmerken

Een CE keurmerk, wat de veiligheid garandeert omdat ze aan de Europese regels voldoen, is verplicht voor speelgoed en zo ook voor een houten loopfiets. Om de uitslag van het stuur te voorkomen hebben veel modellen een stuurbegrenzer. Deze voorkomt dat het stuurtje door kan draaien. Ook handig zijn de veiligheids handvatten, zodat de handjes niet gemakkelijk van het stuur af kunnen glijden. Een houten loopfiets is verkrijgbaar met twee en vier wielen.

Het voordeel van de houten loopfiets met vier wielen is dat deze geschikt is voor zeer jonge kinderen, omdat ze extra stabiel zijn en door hun gewicht ook niet zo snel omvallen. De vierwielers zijn er in leuke uitvoeringen, zoals hippe dieren , bepaalde karakters als van Sesamstraat. Maar ook Thomas de Trein is populair. 

Achterop de zitting van deze modellen zit er een klein rugsteuntje, waardoor het kind er niet makkelijk af kan schuiven. De bandjes van de vierwielers zijn van hoogwaardige materialen. Zo zijn de bandjes vrijwel altijd van geluidsarm rubber. De rubberen bandjes zijn zeer geschikt voor een houten vloer, omdat ze niet krassen. Deze houten loopfiets modellen zijn dus prima voor binnen gebruik. Op kinderdagverblijven zijn deze stabiele houten loopfietsen vaak te vinden.

Speciale modellen

Een houten loopfiets met twee wielen is verkrijgbaar in vele mooie en stoere modellen. Bijvoorbeeld een piraten loopfiets, Hello Kitty, of Ferrari loopfiets. Maar ook zijn er scooters, of motor modellen. En iedere fabrikant zoekt wel weer een uniek model, bijvoorbeeld de koe, het schaap, politie, brandweer of vlinder. Tenslotte een scala aan kleuren, waarbij roze, blank hout met print en blauw de meest populaire loopfietsjes zijn.

De tweewielers hebben in de meeste gevallen een verstelbaar zadel, waardoor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar prima op de loopfiets kunnen rijden en het fietsje met je kind mee kan groeien.

Houten bakfiets

Een erg leuke en originele houten loopfiets is de bakfiets. Dit zijn unieke modellen, geschikt voor de allerkleinsten! Er zijn bakfietsje van diverse merken, voor kinderen vanaf 1,5 jaar, met een zithoogte van slechts 24 centimeter. Je kind kan zijn eigen spulletjes vervoeren in de bak van deze hippe loopfiets. Dat vindt toch ieder kind leuk!

De laatste jaren zijn de houten scooter modellen weer helemaal populair. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar en superleuk om op rond te crossen.

Heb je nog vragen, stel ze gerust voordat je overgaat tot aanschaf van een houten loopfiets. 

Snel naar andere houten loopfiets pagina's:

> houten speelgoed

> loopfiets hout

> loopfiets hout 2 jaar