• Voor 23:59u besteld, woensdag in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 19,95
  • Volledige garantie
  • 100 dagen op zicht

Loopfiets vanaf 1 jaar

Alle loopfietsen voor kinderen vanaf 1 jaar. Cadeautip: graveren of kinbeschermer bedrukt met eigen naam.

Onze services

  • Voor 23:59u besteld, woensdag in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 19,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.

Eerste loopfiets

Loopfietsen vanaf 1 jaar

Stuur jouw kleine avonturier de wijde wereld in on wheels! We hebben een groot aanbod van loopfietsen vanaf 1 jaar. Begin voor de allerkleinsten met  een drie- of vierwieler model. Kies voor een houten of een metalen fietsje. Wanneer er minder ondersteuning nodig is kan er over worden gestapt naar een tweewieler. In ons assortiment vind je ook combi-modellen met frames die om te bouwen zijn. Zo kun je eenvoudig van een drie- naar een tweewieler gaan. Op deze manier kan de loopfiets vanaf 1 jaar mee blijven groeien met jouw kindje. Ook hebben we speciale modellen. Zoals houten bakfietsen van Bandits and Angels, de multifunctionele Wishbonebike, de met een metalen buisframe uitgeruste Pukylino en de superstoere Trybike.

De juiste maatvoering

Maar hoe kies je de juiste loopfiets voor een eenjarige? Het is verstandig om de beenlengte van jouw kindje op te meten. Vergelijk dit met de zadelhoogte die vermeld staat bij de kernmerken van de loopfietsen. Past jouw kleine avonturier hierop?  Veel van onze loopfietsen vanaf 1 jaar hebben een in hoogte verstelbaar zadel en/of stuur. Ook zijn er modellen met omkeerbare frames. Hiermee kun je een laag frame ombouwen naar een hoog frame. Handig als die kleine benen gaan groeien! We hebben nog uitgebreidere uitvoeringen waarbij je van een driewieler naar een tweewieler kunt gaan. Hierdoor kan jouw kind jarenlang plezier hebben van de loopfiets. En is hij of zij er helemaal uit gegroeid? Geef het fietsje een tweede leven door hem door te geven.

Materiaal

Om een keuze te maken uit het aanbod loopfietsen, kun je naar het materiaal kijken. Je kunt kiezen voor een houten loopfiets of voor een metalen variant. Voordeel van een houten loopfiets is dat deze gemaakt is van natuurlijk materiaal. Door het gewicht van het hout, is de loopfiets iets zwaarder en biedt daardoor iets meer tegenwicht voor je kindje. Vaak zijn de houten modellen voorzien van een stuurbegrenzer. Voordeel van de metalen loopfietsen is dat deze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, iets gemakkelijker tegen regen kunnen dan de houten variant en soms ook de mogelijkheid hebben om het stuur te verstellen.

Duurzaamheid

Het materiaal van de loopfietsen voor kids vanaf 1 jaar zijn verschillend. Alles wordt in ieder geval zo duurzaam mogelijk gemaakt. Een goed voorbeeld zijn de fietsjes van Wishbone. Het gebruikte hout komt hoofdzakelijk van berken- en essenbomen. Bomen die uit verantwoord bosbeheer vandaan komen. Die hebben in dit geval een FSC keurmerk. Ook over andere materialen is nagedacht. Zo zijn sommige loopfietsen vervaardigd uit gerecyclede tapijten en plastic flessen. Dat is mooi toch? Behalve jouw kind, help je de wereld ook een beetje! En weet je hoe je het nóg beter kunt doen? Geef de loopfiets door. Zorg wel altijd voor goed onderhoud. Dus stal een fietsje binnen en houd hem schoon.

Aantal wielen

De loopfietsen vanaf 1 jaar zijn voorzien van drie of vier wielen. Een eenjarige zal de balans nog onder de knie moeten krijgen. En een drie- of vierwieler is een ideaal hulpmiddel om evenwicht te ontwikkelen! Loopfietsen die binnenshuis worden gebruikt hebben kunststof wielen. Of (deels) van rubber. Dit is nodig omdat dit geen krassen achterlaat op de vloer. Daarnaast zijn ze ook nog geluidsarm. En een andere pré is dat ze niet lek kunnen raken. Zo kan jouw eenjarige zorgeloos jullie huiskamer ontdekken op zijn of haar gemakje. De modellen voor buitenshuis hebben luchtbanden. Deze zorgen voor veel demping. Hierdoor kan er makkelijk op ongelijk terrein worden gereden. De loopfiets blijft stabiel. Dit maakt het rijden comfortabel. Dus bedenk goed in welke omgeving er gereden gaat worden. Welke loopfiets past daar het beste bij?

Accessoires

Bij veel van de fietsjes die je op onze website vindt kun je leuke accessoires bestellen. Voorbeelden zijn een fietsbel, een helm, een rieten stuurmandje of een draaggordel. Ook kunnen wij bepaalde accessoires personaliseren! Bijvoorbeeld een naamsticker, een kinbeschermer of een stuurtasje. Bestel deze mee en je kunt in het bestelproces een naam toevoegen die wij erop drukken. Bij elke product in onze webshop vind je onder de bijpassende accessoires wat er bij het betreffende fietsje past. 

Online bestellen

Wij zijn de grootste online shop in loopfietsen van Nederland! Wij hebben meer dan 160 verschillende loopfietsjes, speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar. Dankzij dit ruime aanbod is er altijd wel een loopfiets die aan jouw wensen voldoet. Zowel voor jongens als voor meisjes vind je geschikte modellen. Bekijk ons ruime aanbod en bestel eenvoudig en snel de gewenste loopfiets online.

© 2024 Loopfietsen.nl is onderdeel van XLShop